Sárkánypikkely nyakkendő

Szinte már években mérhető az eltelt idő, mióta testvérem először szegezte nekem a kérdést: ugyan nem készítenék neki egy különleges, fém nyakkendőt? Azonnal bogarat ültetett a fülembe, s gondolatban már mérlegelni is kezdtem ezen izgalmas ötlet megvalósíthatóságát. Választásom az igen látványos scalemaille technikára esett (amelyről itt olvashattok bővebben), majd elkészült az első prototípus. 

Ezt követték – a tesztelés és az ebből következő észrevételek nyomán – az apró finomítások, fejlesztések, míg kialakult az a végső forma, amely amellett, hogy egy minden kétséget kizáróan különleges és extravagáns kiegészítője lehet a férfi ruhatárnak, szem előtt tartja a praktikum és a hordhatóság igen fontos kritériumait is. Több hónapos, -éves tervezés és fejlesztés végeredményéről van szó tehát, amely végeredmény Magyarországon eddig még teljesen egyedülálló.

 

Tulajdonságok

 A nyakkendő fő alapanyagát az alumínium pikkelyek jelentik, amely azon túl, hogy ellenálló anyag, a súlya tekintetében sokkal kedvezőbb más fémeknél. A teljes nyakkendő így körülbelül 17 dkg, amely a textilből készült társaival szemben természetesen érezhetőbb, ám nem megterhelő és a hordhatóságot sem befolyásolja.

 A pikkelyeket erős alumínium karikákkal fűzöm össze, a végeredmény tehát egy flexibilis, a régi pikkelyvértekre hasonlító fémszövet lesz.

 A nyakkendők szélessége kb. 7 cm, teljes hosszuk (a csomó tetejétől számítva) kb. 46 cm, de kérés esetén lehetőség van hosszabbításra/rövidítésre. Fekete, széles, kb. 34-42 cm között állítható gumipánttal lehet a nyakra helyezni.

A kényelmes viseletet beépített “nyakkendőtű” is szolgálja.

 

A megrendelés menete

 A megrendelésre csak időszakosan nyílik mód, ám ez nem pusztán manipulatív marketingfogás. A szükséges alapanyagot ugyanis kizárólag külföldről (nem Kína :-D) tudom beszerezni, így minden esetben számolni kell néhány hét átfutási idővel.

Idén még 2017. október 20-ig van lehetőség megrendelést leadni, hogy a kívánt darabokat november folyamán elkészíthessem, s így december elején már átvehetőek/postázhatóak legyenek. Ha tehát szeretnél meglepni valakit Karácsonyra egy efféle különlegességgel, úgy ebbéli szándékod feltétlenül jelezd nekem október 20-ig!

A választható színek és minták tekintetében a bejegyzésben szereplő képek szolgálnak kiindulópontként, de természetesen más színkombinációban és mintázattal is kérhetőek.

A nyakkendő ára (bevezető áron): 18.000 Ft + postaköltség

Ha pedig egy különleges eseményre szeretnétek összeöltözni Kedveseddel, s mindketten “bevállalósok” vagytok, úgy ajánlom figyelmetekbe a szintén extravagáns sárkánypikkely ékszereket!

Ha kérdésed lenne, vagy rendelni szeretnél, azt megteheted e-mailben a terralegenda@gmail.com címen, vagy az oldalnak írt üzenetben a Kapcsolat menüpont alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s